FAQ
Find

Concours d'Élégance op Paleis Het Loo

PALEIS HET LOO IS GESLOTEN MAAR BUITENGEWOON OPEN!

Share this:

|

Wij ontvangen u graag in de tuinen en stallen tijdens BuitenGewoon Open van 30 maart t/m 30 september en van 15 december t/m 6 januari 2019. Het paleis is gesloten. Wilt u meer weten over de vernieuwing en verbouwing en alvast vooruit kijken naar het paleis in 2021? Lees meer

Posted 13 January 2018

BUITENGEWOON OPEN!
Tijdens de Vernieuwing & Verbouwing blijven bezoekers welkom, we gaan namelijk BuitenGewoon Open! Van 30 maart t/m 30 september zijn de tuinen en stallen open en worden er evenementen en activiteiten georganiseerd. Van een BuitenGewoon Bloeiende tuin, het Concours d'Elegance en Koninklijke PK's tot de inmiddels zeer populaire Prinsen- & Prinsessendagen en nog veel meer... Het traditionele Winterpaleis Het Loo vindt dit jaar plaats op het Stallenplein van 15 december t/m 6 januari 2019. 

De tuinen, stallen en restaurants zijn in 2018 geopend van 30 maart t/m 30 september. Het Stallenplein is met Kerst open van 15 december t/m 6 januari. Dinsdag t/m zondag van 10.00-17.00 uur. 
 
Museum Paleis Het Loo behoort tot de meest populaire musea van Nederland. Door veranderende behoeften en wensen en noodzakelijk onderhoud is het tijd voor vernieuwing, verbouwing en verbetering! Vanaf 8 januari 2018 wordt Paleis Het Loo intensief gerenoveerd vanwege noodzakelijk onderhoud. Tegelijkertijd wordt deze kans benut om bezoekersfaciliteiten te verbeteren en uit te breiden.

RENOVATIE & UITBREIDING
De komende jaren werkt Paleis Het Loo aan een grootscheepse renovatie en uitbreiding. Ruim 30 jaar na de openstelling van Paleis Het Loo als museum is groot onderhoud noodzakelijk. Het groot onderhoud betreft vervanging van technische installaties, klimaatinstallaties en asbestsanering. Tegelijk met deze intensieve renovatie vindt een ondergrondse uitbreiding van Paleis Het Loo plaats. Met een uitbreiding komt er meer ruimte voor wisseltentoonstellingen en publieksfaciliteiten en kan de omvangrijke collectie beter worden gepresenteerd aan de museumbezoekers.

DE ARCHITECT
De architectenselectiecommissie van Paleis Het Loo heeft, na een zorgvuldige procedure, unaniem gekozen voor het ontwerp van Dikkie Scipio, KAAN Architecten uit Rotterdam. Het toegankelijke ontwerp, geïnspireerd op de plattegrond en de maatvoering van het paleis, geeft een logische plek aan alle functies en ruimtes en heeft de grandeur die van een toonaangevend museum verwacht mag worden.

PALEIS HET LOO IN 2021
In 2021 is het vernieuwde, verbouwde en verbeterde paleis klaar. De bezoeker wacht een warm welkom in een vorstelijke entree. Het Huis van Oranje en het Juniorpaleis bieden aansprekende presentaties, de paleisvertrekken zijn volledig heringericht en in de ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen is de eerste grote expositie te zien. De tuinen, stallen en het paleis vormen opnieuw een prachtig en logisch geheel. Museum Paleis Het Loo is klaar voor de toekomst.
 
PALEIS HET LOO
Ingang Via Amersfoortseweg
7313 AA Apeldoorn, the Netherlands
+31 (0)55-5772400
info@paleishetloo.nl
http://www.paleishetloo.nl
 
 

Boventuin Paleis het Loo

Koninklijke PK's
Paleis Het Loo

Tuinen in de zomer Paleis het Loo

Sign up!
Click here...
Yes, sign me up for the
Textile is more! newsletter
Latest news

FEIERLICHE STABSÜBERGABE 9...
07-12 Mit dem zwölften Highlight, der feierlichen...

CLAUDY JONGSTRA KUNSTENAAR...
09-11 Na een spannende strijd is Claudy Jongstra verkozen...

LAATSTE MOGELIJKHEID VOOR...
01-11 International open-submission art exhibition which is...

MUSEUM ARNHEM INITIEERT DE...
01-11 Museum Arnhem initieert de Museum Arnhem...

Click here for all news…
participant
supported by
Copyright © 2013-2018  Textile is more!        Copyright, privacy, disclaimer        Advertising