FAQ
Find

©Eva Broekema

OPENING STATE OF FASHION 2018 -SEARCHING FOR THE NEW LUXURY

Share this:

|

Ministerie van OCW kondigt duurzaam innovatieprogramma modesector aan tijdens opening State of Fashion 2018
Osklen, VIN + OMI en 800 gasten openen internationaal mode evenement in Arnhem
 
 
Op donderdag 31 mei opent het internationale mode evenement State of Fashion in de Melkfabriek in Arnhem. Barbera Wolfensberger directeur-generaal Cultuur en Media bij het ministerie gaf namens de minister Ingrid van Engelshoven het startschot voor het internationale evenement. In haar speech kondigt Wolfensberger de start van een actieprogramma aan om de Nederlandse modesector te laten innoveren en duurzaam te maken. Haar aankondiging sluit naadloos aan bij het overkoepelende thema van State of Fashion 2018 | searching for the new luxury. 

Posted 1 June 2018

Wolfensberger opent State of Fashion samen met internationaal vermaarde eco-luxury-pioniers Oskar Metsavaht (Osklen) en VIN (VIN + OMI). Zij zijn toonaangevende voorbeelden van een nieuwe stroming innovatieve ontwerpers die ons de weg wijst naar een duurzamere toekomst. Samen met hen, ca. 50 andere visionairs en modepioniers, de 800 genodigden en de verwachte 25.000 event bezoekers gaat State of Fashion op zoek naar nieuwe definities van het begrip ‘luxury’.
 
Wolfensberger: "Het ministerie van OCW wil een programma starten voor innovatie in de modesector. Om op een andere manier te produceren, duurzaamheid en hergebruik te stimuleren, nieuwe materialen te ontwikkelen en op een andere wijze over mode te denken is het nodig dat samenwerking gestimuleerd wordt tussen verschillende partijen, zoals modebedrijven, opleidingen, universiteiten en ontwerpers. Op dit terrein is al een en ander in gang gezet in Nederland – onder andere door de curator van State of Fashion – José Teunissen. Maar ook ontwerpers en bedrijven timmeren aan de weg. Het ministerie wil hieraan een steentje bijdragen met dit programma.”

State of Fashion is het eerste internationale mode-event dat zich volledig richt op een duurzamer en eerlijker modesysteem. De eerste editie met het thema searching for the new luxury vindt plaats van 1 juni tot en met 22 juli 2018 in Arnhem. De Melkfabriek, een oud industrieel monument aan de Rijn, vormt het decor voor een vijftigtal innovatieve projecten die de modewereld beogen te veranderen. 
 
 
Over State of Fashion
Het vierjaarlijkse mode-event State of Fashion richt zich op een duurzame toekomst. Als internationaal en interdisciplinair platform voor ideeën, experiment, onderzoek en samenwerking verenigt State of Fashion ontwerpers, bedrijven en opleidingen in mode en textiel, met de gedeelde ambitie hun industrie toekomstgerichter, eerlijker, milieuvriendelijker en meer humaan te maken.
 
State of Fashion wordt georganiseerd door Stichting Sonsbeek & State of Fashion. Na de hedendaagse kunsttentoonstelling Sonsbeek’16 | transACTION is State of Fashion 2018 I searching for the new luxury de tweede productie van de stichting. ArtEZ University of the Arts en Museum Arnhem zijn key partners. State of Fashion 2018 is onderdeel van het Fashion + Design Festival Arnhem.
 
Zie de Agenda>
 
 

©Eva Broekema

©Eva Broekema

©Eva Broekema

Sign up!
Click here...
Yes, sign me up for the
Textile is more! newsletter
Latest news

HOOD MUSEUM REOPENS FOLLOWING...
15-02 Designed by Tod Williams Billie Tsien Architects, the...

TEXTILE DESIGN STUDENTS DRAW...
15-02 NEWS FROM THE NORTHERN SCHOOL OF ART Leading...

THE KRYSTYNA CAMPBELL-PRETTY...
05-02 1/3/2019-14/7/2019 NGV International | FREE...

DEADLINE FOR CURATORIAL...
05-02 The Baltimore Museum of Art (BMA) has extended the...

Click here for all news…
participant
supported by
Copyright © 2013-2019  Textile is more!        Copyright, privacy, disclaimer        Advertising