FAQ
Find

©Bas Kosters

BAS KOSTERS PRESENTEERT WANDKLEDEN EN TEKENINGEN IN OSCAM

Share this:

|

Afgelopen vrijdag 1 juni vond de officiële opening plaats van de expositie
Tranen zijn de glitters van het leven van Bas kosters.

Met deze expositie haalt OSCAM wederom een toonaangevende kunstenaar naar de Bijlmer. De expositie bestaat uit een collectie kleurrijke wandleden en tekeningen die de wereld van Bas Kosters duidelijk weergeven. De expositie is dagelijks te bezichtigen tot 31 juli.

Posted 2 June 2018

De tentoonstelling
Aam de hand van meerdere wandkleden en tekingen wordt de rijkdom en de diepte van het werk van Bas kosters getoond. Het publiek wordt meegenomen in de werled van onderzoek, herinneringen, inspiratie, experiment en vakmanschap van één van de meest toonaangevende modeontwerpers van Nederland.

Dewerken
Dewandkleden zijn vervaardogd uit een basis van meerlaags, gstapeld textiel waarop uit de losse hand geknipte figuren met vrije en artistieke handsteken zijn bevestigd. Kenmerkend zijn de felle kleuren en typerende, figuratieve mens- en dierfiguren.

De swegwerpmaatschappij
De werken zijn meer dn alleen kleurrijke kleden aan de muur, maar vieren ook de waarde van textiel. Bas tracht van bestaande materialen iets te maken wat de moeite waard is om te bewaren. Zijn manier van werken kan dan ook zeker gezien worden als protest tegen onze wegwerpmaatschappij. In de werled van Kosters wordt niets weggegooid. Daarnaast vertellen de kleden ook ieder hun eigen verhaal, waarbij de nieuwste werken specifiek gaan over het herwaarderen van emoties en de rol die zij spelen in ons leven.

Over OSCAM
Het Open Space Contemporary Art Museum is een culturele trekpleister gevestigd in het recent heropende CEC-gebouw in Amsterdam Zuid-Oost. Hedt pop-up museum werd geopend ter gelegenheid van 50 jaar Bijlmer om de culturele diversiteit en rijkheid van het stadsdeel uit te lichten. Initiatiefnemers zijn stadsdeel Zuid-Oost en curator Marian Duff, die vanuit haar stichting MAFB het concept ontwikkelde voor OSCAM.

Oscam: www.mafb.nl/oscam
Bas Kosters: www.baskosters.com
Angelique Hoorn: www.angeliquehoorn.com

OSCAM
Bijlmerdreef 1289
1103 TV Amsterdam

©Bas Kosters

GBas Kosters
Love is all alone
Photo: Marc Deurloo

©Bas Kosters

Sign up!
Click here...
Yes, sign me up for the
Textile is more! newsletter
Latest news

HOOD MUSEUM REOPENS FOLLOWING...
15-02 Designed by Tod Williams Billie Tsien Architects, the...

TEXTILE DESIGN STUDENTS DRAW...
15-02 NEWS FROM THE NORTHERN SCHOOL OF ART Leading...

THE KRYSTYNA CAMPBELL-PRETTY...
05-02 1/3/2019-14/7/2019 NGV International | FREE...

DEADLINE FOR CURATORIAL...
05-02 The Baltimore Museum of Art (BMA) has extended the...

Click here for all news…
participant
supported by
Copyright © 2013-2019  Textile is more!        Copyright, privacy, disclaimer        Advertising