FAQ
Find

Fotografie: Peter Stigter

BAS KOSTERS PRESENTEERDE NIEUWE COLLECTIE

Share this:

|

Bas Kosters
Dear Sir/Madam: HOPE
SS 2019
23/6/2018
 
Op zaterdag 23 juni presenteerde Bas Kosters zijn nieuwste collectie ‘Dear Sir/Madam: HOPE’ in een spectaculaire show op het Westergasterrein tijdens ‘We Make M-ODE’, een multidisciplinair mode-event in Amsterdam.
 
“Mijn HOPE collectie komt voort uit een sterke behoefte een grafische collectie te maken met een boodschap,” vertelt Bas Kosters. “Vanuit een supermarkt esthetiek ben ik aan de slag gegaan met het gegeven HOPE.”
 
HOPE is het vertrekpunt voor een serie werken rondom mode, textiel en beeldend werk waarin de ontwerper de term ‘hoop’ verkent, uitlicht en vormgeeft. Vanuit een persoonlijk beleving heeft hij een wereld gecreëerd waarin HOPE de leidraad is: The United States of HOPE.

Posted 25 June 2018

‘Dear Sir/Madam: HOPE’ kenmerkt zich door typische Bas Kosters elementen: expressieve prints, stofbewerkingen, recycling en maskers. De collectie sluit aan op eerdere verhaallijnen die door het werk en de collecties van Bas lopen. Ook maakte het befaamde roze poppetje, Bas Kosters TV Head Doll, zijn herintreden in de HOPE collectie. Een enorme partij gedragen werkoveralls vormt de basis van veel collectiestukken. Deze zijn samengevoegd met de resultaten van het ‘Waste to Want’-atelier waar Bas Kosters werkte tijdens het “We make the City” festival, een drietal dagen voorafgaand aan de show. De stukken werden gepresenteerd in een explosieve en dynamische catwalk show met dito modellencasting en intense soundtrack van Star Studded Studios.
 
Bij de collectie verschijnt een reeks short films, gemaakt in samenwerking met kunstenaar Iztok Klancar, verbeelden het thema HOPE op verschillende manieren.
 
Robot tas in samenwerking met Makers Unite
Tijdens de show werd ook het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen Bas Kosters Studio en ‘Makers Unite’ gelanceerd. In opdracht van dit platform ontwikkelde Bas Kosters een tas in de vorm van een robot, die later dit jaar te koop zal zijn. De tassen zijn gemaakt van ingezamelde reddingsvesten van vluchtelingen en worden vervaardigd door statushouders in een atelier in Amsterdam.
 
HOPE
HOPE staat voor het koesteren van dromen, dat ze uit kunnen komen, aan licht zien aan het eind van de tunnel, of het willen zien. HOPE staat voor een frisse start, de wedergeboorte, de sunny side up, maar ook voor ‘we hadden beter moeten weten’. HOPE staat voor een leider, die je meeneemt of jou een droom verkoopt. HOPE staat voor de idealen die je nastreeft en voor wilt strijden.
 
Partners
- Schoenen met dank aan Dr. Martens & Steve Madden
- Kleding voor recycling met dank aan Wieland Textiles, De Lokatie & Rataplan
- Biologisch afbreekbare make-up glitters met dank aan Bioglitz
- Ondersteuning haarteam Tommy Hagen door Zenner
- M-ODE Foundation
 
Baskosters.com

Meer informatie:
Schoon den Boer 
Oudeschans 5a
Amsterdam, 1011 KP
Netherlands

Fotografie: Peter Stigter

Fotografie: Peter Stigter

Fotografie: Peter Stigter

Sign up!
Click here...
Yes, sign me up for the
Textile is more! newsletter
Latest news

HOOD MUSEUM REOPENS FOLLOWING...
15-02 Designed by Tod Williams Billie Tsien Architects, the...

TEXTILE DESIGN STUDENTS DRAW...
15-02 NEWS FROM THE NORTHERN SCHOOL OF ART Leading...

THE KRYSTYNA CAMPBELL-PRETTY...
05-02 1/3/2019-14/7/2019 NGV International | FREE...

DEADLINE FOR CURATORIAL...
05-02 The Baltimore Museum of Art (BMA) has extended the...

Click here for all news…
participant
supported by
Copyright © 2013-2019  Textile is more!        Copyright, privacy, disclaimer        Advertising