Find

MERCEDES BENZ FASHIONWEEK AMSTERDAM

8/1/2016-18/1/2016
FashionWeek Nederland toont visie voor de 24ste editie van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam
Lang leve de mode
 
 
Lang leve de Nederlandse Mode Heritage met Nederlandse couture en visionair modedesign. En lang leve de toekomst van de Nederlandse mode. Past, present en future komen samen in de 24ste editie. Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam, het grootste modeplatform van de Benelux, geeft de modecultuur en -industrie de verdiende aandacht door de modegeschiedenis van Nederland een catwalk te bieden, een uitdagend podium te creëren voor innovatief modetalent, een gevarieerd hoofdprogramma met designerlabels en gevestigde namen te programmeren en een inspirerend 'OFF SCHEDULE' (voorheen Downtown) programma te presenteren.

Posted 20 December 2015

Share this:
|

FashionWeek Nederland presenteerde in het DeLaMar Theater in Amsterdam het programma van de 24ste editie van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam en daarmee ook de ambitie, visie en strategie van het grootste modeplatform van de Benelux.
 
De 24ste editie van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam vindt plaats van 8 tot en met 18 januari 2016 in de Westergasfabriek. De 'OFF SCHEDULE' evenementen vinden plaats op diverse locaties in Amsterdam.
 
Middels de twee grote overzichtsshows 'Dutch Visionaries' en 'Dutch Couture & Craft' formuleert FashionWeek Nederland tijdens de opening een duidelijk standpunt ten aanzien van de Nederlandse modecultuur en haar waarde. De shows van de visionaire designers en de couture vanaf 1960 tot nu benadrukken waar FashionWeek Nederland voor staat: een podium bieden aan de diversiteit van mode in jaren, stijlen, namen en visies. Beide shows worden omarmd door Mercedes-Benz.
 
Dutch Visionaries

Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam wordt geopend door 'Dutch Visionaries', een feest van gevestigde namen en opkomend talent; van Puck en Hans tot Le Cri Neerlandais, van Mac & Maggie tot KEUPR/vanBENTM en van Collectie Arnhem tot Spijkers en Spijkers.
 
Dutch Couture & Craft
De tweede overzichtsshow op de openingsavond draagt de titel 'Dutch Couture & Craft', een ode aan Nederlandse couturiers als Max Heijmans, Frans Molenaar, Frank Govers, Edgar Vos, Fong Leng, maar ook Viktor & Rolf en Iris van Herpen, die eeuwigheid aan de kwaliteit en rijkdom van de Nederlandse mode hebben geschonken.
 
Catwalk Programma

In het Catwalk Programma toont Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam verdieping en verbreding, door een podium te bieden aan een creatieve, commerciële, maar ook culturele blend van labels en merken. Onder andere Jef Montes, Claes Iversen, Tony Cohen, Oililiy, Army of Me, Mick Keus, Snurk, Aziz Bekkaoui, Jazz Kuipers en Spijkers en Spijkers zullen een collectie tonen.
Future Generation
 
Op 18 januari sluit 'Future Generation' Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam af. Het dagvullende programma, gedoopt 'Brave Monday', heeft - in tegenstelling tot de klassieke openingsavond - een geheel 'Off Catwalk' karakter. Het vat de toekomst van mode samen middels de visie van 15 designers in de vorm van installaties, statements en performances. FashionWeek Nederland wil een breder draagvlak creëeren voor jonge talentvolle designers door hen ruimtes te bieden voor vernieuwende visies en producten. 'Brave Monday', mede mogeljk gemaakt door smart, is tevens toegankelijk voor publiek.
 
OFF SCHEDULE
OFF SCHEDULE, voorheen Downtown, vorm een integraal onderdeel van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam. Dit opgefriste programma onderdeel laat consumenten direct kennis maken met de magie van de catwalk. De rode draad binnen het programma is de visie dat mode voor iedereen is. Gedurende tien dagen worden op meer dan 10 locaties modeactiviteiten georganiseerd, waarbij het Fashion Fest in het Art'Otel, een couture diner in het DeLaMar Theater en een fashionable samenwerking met Jett Rebel de highlights vormen.

Meer informatie>
http://www.amsterdamfashionweek.com
 
WESTERGASFABRIEK
Pazzanistraat 41
Amsterdam 1014 DB, the Netherlands
+31 (0)20-586 07 10
info@westergasfabriek.nl
http://www.westergasfabriek.nl
 
 
 

Copyright © 2013-2020  Textile is more!        Copyright, privacy, disclaimer