Find

Menna Laura Meijer

FASHION WHISPERS

9/6/2016
Let’s Fashion

With the established fashion weeks of Paris and London just 'around the corner', Antwerp doens't need its own traditional fashion week.  However, the sector is being confronted with a series of challenges and to tackle those, companies need to be creative, innovative and edgy. With Fashion Talks, Flanders Fashion Institute invites the industry once every two years for an inspiring day full of networking and knowledge sharing. In the years in between, FFI opts for a light version of the conference with an evening programme titled Fashion Whispers. Order your ticket here.
Programma: onthaal 19.30, aanvang talks 20.00
Fashion Whispers tickets are at 30 euros VAT inclusive.

Posted 12 May 2016

Share this:
|


Menna Laura Meijer
Spreker
Menna Laura Meijer is autodidact en kwam per ongeluk in de fimwereld terecht.  Toen ze onderzoek deed naar een groep graffiti boys in Rotterdam, stelde televisie producer Bob Visser haar voor om het script voor een documentaire in plaats van een artikel te schrijven en zo geschiedde.  In 1997, werd Meijers eerste film Tags getoond in Rotterdam tijdens een illegale rave party.  Ook al kwam Meijer onbedoeld in de film terecht, ze heeft sindsdien enkel opzienbarend werd gemaakt.  Op dit moment is ze bezig met We Margiela, een documentaire over het huis van Martin Margiela (AVROTROS) die in 2017 zal verschijnen.  Ze werkt ondertussen ook aan een boek over het huis, getiteld Our House.

Tim Coppens
Spreker
Tim Coppens, geboren en getogen in België, studeerde in 1998 af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen.  Hij werkte als ontwerper voor verschillende luxe- en sportmerken zoals Adidas en Ralph Lauren alvorens hij zijn eigen label opstartte.  Sinds zijn allereerste seizoen, kan Tim Coppens rekenen op de steun van zowel retailers als pers.  Zo selecteerde WWD hem als een van de "10 of Tomorrow" Rising Stars. In 2012 kreeg hij de Ecco Domani Award voor "Best New Menswear Designer". Het jaar nadien ontving hij de Fashion Group International Rising Star of the Year. Recent schopte Coppens het tot top 10 finalist van de LVMH Prize en tot de 2014 winnaar van de CFDA Swarovski Award voor Menswear.  Zowel in 2015 als dit jaar, werd hij genomineerd voor de CFDA "Menswear Designer of the Year" Award.
 
Geert Bruloot
Spreker
Geert Bruloot is een pionier in retail en een gerespecteerd figuur in de modesector.  Hij is het brein achter de beruchte Zes van Antwerpen.  Samen met zijn partner Eddy Michiels, richtte hij avant-garde designershop Louis en exclusieve schoenenboetiek Coccodrillo in Antwerpen op.  Geert cureerde en nam de scenografie op van de tentoonstellingen  '6+ Antwerp Fashion', 'Stephen Jones. An Accent on Fashion' en 'Foot Print. The Tracks of Shoes in Fashion' in het MoMu in Antwerpen. Hij was eveneens co-curator en scenograaf van de Dries Van Noten Inspirations expo in het MoMu. Draagbaarheid is nooit Geerts eerste reflex geweest.  Sinds hij met Eddy Coccodrillo startte meer dan 30 jaar geleden, heeft creativiteit altijd geprimeerd op commercialiteit. Geert gelooft sterk dat wanneer emotie, creativiteit, ambacht en fantastie tezamen gaan met technische ontwikkeling, constructie en anatomisch onderzoek, grootse modecreaties geboren kunnen worden.
 
Tom Palmaerts
Spreker
Tom Palmaerts is trendwatcher en partner van Trendwolves, een full service trend- en marketingbureau met een focus op jonge consumenten en moderne families. Hij is een wereldwijd gevraagd keynote spreker en trend consultant voor merken zoals Callebaut, Clariant, Coca-Cola, Telenet, Sony Music, HP, Hello Bank en BNP Paribas Fortis. In 2008 kreeg Tom Palmaerts de Youth trend specialist of the year award van het Nederlandse trendwatching platform Second Sight voor zijn drive, originaliteit en passie.  Sinds 2012 doceert hij 'scenario thinking' en 'trendwatching' aan de Universiteit van Gent.  In september 2013 werd Tom Trendwatcher van het jaar en in 2015 publiceerde hij het boek 'Futures' (Lannoo) tezamen met Herman Konings en Joeri Van den Bergh.

https://www.fashiontalks.be
 
Meer informatie:
Flanders Fashion Institute
Modenatie (4e verdiep)
Nationalestraat 28/2
B-2000 Antwerpen
info@ffi.be
www.ffi.be
+32 (0)3-226 14 47

Locatie:
Location: Hoofdkwartier Born in Antwerp, Kattendijkdok-Oostkaai 21, Antwerp


Tim Coppens

Geert Bruloot

Tom Palmaerts
©Filip Van Roe

Copyright © 2013-2020  Textile is more!        Copyright, privacy, disclaimer