Find

Fringe Kimono - Silk Chiffon, The Threatened Swan by Norwegian Wood

INSCHRIJVING RIJKSSTUDIO AWARD 2017 GESTART

Vandaag is de inschrijving voor de Rijksstudio Award 2017, de designcompetitie van het Rijksmuseum, in Berlijn van start gegaan. Tot 15 januari 2017 kan iedereen zijn eigen Rijksmuseum kunstwerk insturen. De hoofdprijs €10.000.
 

Posted 14 September 2016

Share this:
|

Met deze competitie nodigt het Rijksmuseum het publiek uit om zich te laten inspireren door de Rijksmuseumcollectie, beelden van de objecten te downloaden via de website van het Rijksmuseum en te gebruiken voor een eigen kunstwerk. Iedereen kan meedoen met de competitie en elke interpretatie is toegestaan – design, kunstnijverheid, toegepaste kunst, mode, fotografie en video. De winnaar van de Rijksstudio Award wint een hoofdprijs van €10.000 en wordt op 21 april 2017 bekend gemaakt in het Rijksmuseum.
Inzenden voor de Rijksstudio Award 2017 kan van 13 september 2016 tot 15 januari 2017. Voor meer informatie, ga naar Rijksmuseum.nl/rijksstudio-award.
 
Jury
Voorzitter: Taco Dibbits, hoofddirecteur van het Rijksmuseum, Irma Boom, directeur Irma Boom Office, Tony Chambers, hoofdredacteur Wallpaper, Thomas Widdershoven, creatief directeur Design Academy, Eindhoven, Ute Thon, eindredacteur ART- Das Kunstmagazin en Ingrid Chou, Associate Creative Director MoMA.
 
Rijksstudio Award
De Rijksstudio Award werd gelanceerd in 2014. De competitie plaatst het Rijksmuseum in een leidende positie op het gebied van de digitale beeldcultuur en open design. Deelnemers kunnen gebruikmaken van de ruim 250.000 digitale beelden die het Rijksmuseum via zijn veelvuldig bekroonde website gratis en rechtenvrij aanbiedt in Rijksstudio.
 
De website van het Rijksmuseum heeft sinds de lancering van Rijksstudio op 1 november 2012 diverse nationale- en internationale prijzen gewonnen, waaronder Dutch Design Award, Dutch Interactive Awards, Best Brand website en Golden European Design Award.
 
Voorgaande edities
De winnende ontwerpen van de vorige edities liepen uiteen van een make-up palet, een behangcollectie, een Delfts-blauwe hoed en een Rembrandt boekarmband tot een set Rijks Conserven. Meer informatie over de eerdere winnaars: Rijksmuseum.nl/rijksstudio-award.

Wat kun je winnen en bekendmaking
De eerste prijs bestaat uit € 10.000, de tweede uit € 2.500, de derde uit € 1.500. Daarnaast is er een publieksprijs van € 1.000. Het werk van de finalisten wordt vanaf de bekendmaking op 21 april 2017 voor 10 weken tentoongesteld in een van de ruimtes van het Rijksmuseum. en wordt op 21 april 2017 bekendgemaakt in het Rijksmuseum.
#rijksstudio
Deel je ontwerp voor de Rijksstudio Award op Twitter, Instagram en Facebook met #rijksstudio
 
Rijksstudio in het kort
Met Rijksstudio kan iedereen de beelden uit de Rijksmuseumcollectie tot in detail ontdekken, verzamelen, delen, aanraken, liken én mee aan de slag gaan.
Ontdek Rijksstudo>
 
Contact
Voor vragen en opmerkingen over de Rijksstudio Award kun je contact opnemen met award@rijksmuseum.nl
 
Rijksstudio en de Rijksstudio Award worden mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij en het Rijksstudio Fonds/Rijksmuseum Fonds.
 
RIJKSMUSEUM AMSTERDAM
Museumstraat 1
1071XX Amsterdam, the Netherlands
+31 (0)20-6747000
http://www.rijksmuseum.nl
 

Copyright © 2013-2020  Textile is more!        Copyright, privacy, disclaimer