Find

HUBERT DE GIVENCHY – VOOR AUDREY MET LIEFS

Philip Hopman

De iconische foto’s van de Audrey Hepburn zijn wereldwijd nog altijd razend populair. Op veel foto’s is zij gehuld in kleding van Hubert de Givenchy, een van de grootste modeontwerpers uit de twintigste eeuw. Ze was zijn muze, een enorme inspiratiebron voor al het moois dat hij maakte. En op zijn beurt liet hij Audrey met zijn ontwerpen stralen in al haar schoonheid. Dit gegeven is niet alleen onderdeel van de grote modetentoonstelling Hubert de Givenchy – To Audrey with Love (26 november 2016 – 26 maart 2017), maar is ook het uitgangspunt voor het kinderkunstboek dat naar aanleiding van deze tentoonstelling verschijnt: Hubert de Givenchy – Voor Audrey met liefs. Zowel de illustraties als de tekst zijn van Philip Hopman.

Posted 18 October 2016

Share this:
|
...

“Mama, ik word later modeontwerper”, zei Hubert.
“Mama”, zei Audrey, “ik word later balletdanseres”.
Hubert groeit op in een kasteel in Frankrijk. Zijn moeder geeft grote feesten en hij vergaapt zich aan de jurken van de gasten. Audrey groeit op in een kasteel in België. Hubert trekt naar Parijs waar hij zijn droom waarmaakt. Audrey neemt balletles, maar haar voeten zijn te groot. Ze wordt ontdekt als actrice en ook zij maakt haar nieuwe droom waar. Dan mag ze voor haar eerste grote film kleding uitzoeken in Parijs en komt terecht bij Hubert. Er ontstaat een diepe vriendschap tussen beiden. De kleding die Hubert voor Audrey ontwerpt wordt haar talisman bij alles wat ze doet.
 
Philip Hopman brengt het verhaal tot leven met prachtige tekeningen, vol herkenbare elementen. Zo is een kleurrijk verhaal voor kinderen ontstaan én een feest der herkenning voor de (groot)ouders die voorlezen of meekijken in het prentenboek.
 
Kinderkunstboek
Het kinderkunstboek Hubert de Givenchy – Voor Audrey met liefs is het negentiende deel in de reeks die het Gemeentemuseum in samenwerking met Uitgeverij Leopold uitgeeft. Het is voor € 14,95 te koop in de museumwinkel en bij boekhandels in het land (ISBN 978-90-258-7135-2) Alle originele illustraties zijn als onderdeel van de modetentoonstelling te zien.
 
Philip Hopman
Als kind tekent Philip Hopman (1961) al oneindig veel poppetjes. In 1980 gaat hij naar de Rietveld Academie richting mode en stapt later over naar illustratie. Daarna werkt hij voor diverse uitgeverijen. Het eerste boek dat hij illustreert heet ‘Een reuze heksentoer’ (1988). Sindsdien heeft Hopman meer dan tweehonderd boeken getekend voor veel verschillende schrijvers, zoals onder anderen Tjibbe Veldkamp (Temmer Tom, 22 wezen – zilveren penseel 1999), Mies Bouwman (Rambamboelie) en Annie MG Schmidt (Wiplala). In februari 2012 verschijnt het eerste boek waarvoor hij ook zelf de tekst heeft geschreven. 
 
Zie de Agenda>

GEMEENTEMUSEUM DEN HAAG
Stadhouderslaan 41
NL-2517 HV Den Haag, the Netherlands
+31 (0)70-3381111
info@gemeentemuseum.nl
http://www.gemeentemuseum.nl
 

Copyright © 2013-2020  Textile is more!        Copyright, privacy, disclaimer