Find

Kristel Peters

DAG VAN DE WETENSCHAP

KRISTEL MAAKT DUURZAME SCHOENEN 
27/11/2016, 14:30 uur

                                   
Gratis bij toegangsticket
                       
 
Kristel Peters is al haar hele leven gefascineerd door schoenen. Ze werkte vijftien jaar in de mode-industrie voor onder andere Dries Van Noten en Bottega Veneta. Ontgoocheld in de beperkte aandacht voor duurzaam schoeisel, ging ze zelf aan de slag en bedacht ‘Alice’, een duurzame 3D-geprinte schoen.
Wereldwijd worden jaarlijks meer dan 20 miljard paar schoenen geproduceerd. Na gebruik belandt 95% daarvan op de vuilnisbelt. Voor Europa alleen al betekent dit 1,2 miljoen ton per jaar. Bovendien hebben de toxische stoffen die worden gebruikt een schadelijke impact op het milieu en de arbeiders in de schoenenindustrie. Kristel Peters wil daar verandering in brengen. Aan het KASK / School of Arts van Hogent startte ze haar project Rethinking High Fashion Shoes, een onderzoek naar de mogelijkheden om duurzaam schoenen te ontwerpen. Dit leidde tot ‘Alice’. Een modulaire schoen met een 3D-geprinte zool. Voor het bovenwerk, dat gewisseld kan worden naargelang het seizoen of de modetrend, experimenteert Kristel met verschillende materialen zoals schimmels. Op de Dag van de Wetenschap neemt Kristel u graag mee in haar boeiende zoektocht naar een duurzaam schoenontwerp.
 

Posted 22 October 2016

Share this:
|

ANOTHER SHOE
27/11/2016, 9:00 tot 13:00
 
Prijs € 50 (inclusief schoenen)
 
Nog schoenen tijdens de Dag van de Wetenschap! Eugenia Morpurgo ontwierp een open-sourceschoen waarvan alle onderdelen met een lasercutter worden uitgesneden. Ga aan de slag met een zelfbouwpakket op maat en wandel met je zelfgemaakte schoenen naar huis!
 
Wie het schoentje past? Niet enkel voor prinsessen. Maak je eigen schoen op maat met de open-sourceschoen van Eugenia Morpurgo.
Tijdens deze workshop maak je kennis met de principes van korte keten productie. Eugenia Morpurgo ontwierp een schoen waarvan alle onderdelen met een lasercutter worden uitgesneden. Nadien worden alle onderdelen handmatig aan elkaar bevestigd. Zonder naaien, stikken of lijmen wordt de schoen – met lederen bovendeel en rubber zool – in elkaar gezet. Ga aan de slag met een zelfbouwpakket op maat en wandel met je zelfgemaakte schoenen naar huis!

Dag van de wetenschap>

 
HET DESIGN MUSEUM
Jan Breydelstraat 5
9000 Gent
Belgium
+32 (0)9-2679999
design.museum.gent.be

Schoen: Eugenia Morpurgo

   
Copyright © 2013-2020  Textile is more!        Copyright, privacy, disclaimer