Find

De capsulecollectie Honest By Pluto on The Moon 

MAKE LOVE NOT WAR

CAPSULECOLLECTIE HONEST BY PLUTO ON THE MOON

Belgische modemerken Honest By en Pluto On The Moon slaan dit najaar de handen in elkaar voor een capsulecollectie geïnspireerd door een vredesdroom.
 
In moeilijke tijden toont de mensheid zich, zoals al zo vaak doorheen de geschiedenis, veerkrachtig en hoopvol. De ‘Bed-In For Peace’ van Yoko Ono en John Lennon is daarom vandaag nog altijd een even sterk inspirerend symbool. Een week lang vierde het koppel hun honeymoon in Amsterdam, waar ze 12 uur per dag praatten over wereldvrede. Daarna deden ze hun stunt nog eens over in Montreal. Geïnspireerd door dit originele en nog steeds erg relevante initiatief creëerde Pluto On The Moon samen met Bruno Pieters’ merk Honest by een gelimiteerde capsulecollectie die de beeldtaal van dit liefdevolle protest vertaalt naar hedendaagse casualwear.

Posted 24 November 2016

Share this:
|

MATCH MADE IN PEACE
De oprichters van Pluto On The Moon, An Kluft en Aline Walther, kiezen altijd bewust voor Europese partners en kleinere ateliers, waarmee ze op zeer persoonlijke manier kunnen samenwerken. Maar voor deze capsule collectie ging het bedrijf nog een stapje verder. Pluto On The Moon ging de uitdaging aan om de filosofie en werkwijze van Honest By te respecteren door te werken met duurzame materialen en 100% transparantie te bieden over het productieproces van de kleding.
De minicollectie bestaat uit drie verschillende modellen – een pyjama, nachtkleed en kamerjas – die exclusief via de webshop van Honest by te koop zullen worden aangeboden in zeer beperkte oplage. De stijl is karakteristiek voor Pluto On The Moon: draagbaar en informeel, maar tegelijk origineel en met een sterke focus op kwaliteit.
 
Oud-klasgenoten Bruno Pieters en Aline Walther studeerden samen af in 1999 aan de Antwerpse Modeafdeling. Na zoveel jaren hun eigen paden te bewandelen, kreeg het duo zin om samen de tanden te zetten in een creatief project, en zo werd deze capsulecollectie geboren.
 
Bruno Pieters: "Every informed customer is an engine for peace". Elke klant die bewust koopt is een aandrijving voor vrede. Elke aankoop heeft gevolgen, op de mens, op de natuur, op onze toekomst. Pluto On the Moon biedt met deze collectie stuks aan waarvan het verhaal achter het kleding stuk even mooi is als het kleding stuk zelf.
 
IDENTIKITS
An Kluft studeerde af aan de Solvay Business School (VUB) en vervulde verschillende strategische en marketingfuncties voor een multinational in binnen- en buitenland. In 2008 nam ze het nachtmodemodebedrijf Pluto over van haar mama.
 
Bruno Pieters studeerde af aan de Antwerpse Modeacademie en werkte voor labels als Maison Martin Margiela, Josephus Thimister en Christian Lacroix. In 2002 lanceerde hij zijn eerste prêt-à-portercollectie, en in 2007 begon hij als art director voor Hugo, de directionele lijn van Hugo Boss. In 2010 nam hij een sabbatical jaar, waarna hij zijn 100% transparante high fashion merk Honest by oprichtte.
 
Aline Walther studeerde af aan de Antwerpse Modeacademie en werkte als freelance stiliste voor verschillende Belgische merken. De nood aan een eigen project waarbij haar liefde voor vakmanschap en esthetiek verenigd zouden worden, bracht haar samen met An Kluft, met wie ze Pluto On The Moon oprichtte.
 
De capsulecollectie Honest By Pluto on The Moon is vanaf 24 november te koop via www.honestby.com.

Copyright © 2013-2020  Textile is more!        Copyright, privacy, disclaimer