Find

Masterpieces Never Sleep, Lesha Limonov, Wit Rusland

RIJKSMUSEUM MAAKT SHORTLIST RIJKSSTUDIO AWARD BEKEND

23/3/2017  - 11:03
Het Rijksmuseum heeft vandaag de Top 10 beste inzendingen bekendgemaakt voor de Rijksstudio Award 2017. In totaal deden meer dan 2.600 mensen mee aan de wedstrijd voor het beste ontwerp geïnspireerd op de collectie van het Rijksmuseum én gebaseerd op Rijksstudio. Opvallend zijn de vele genomineerden uit het buitenland dit jaar. De Top 10 is afkomstig uit maar liefst negen verschillende landen. Op 21 april 2017 maakt de internationale vakjury de winnaar bekend tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Rijksmuseum.

Posted 23 March 2017

Share this:
|

Deelnemers uit negen landen in Top 10
Tony Chambers, jurylid en hoofdredacteur van Wallpaper: Geweldig om te zien dat de kwaliteit van de inzendingen zo hoog is dit jaar! Deelnemers uit wel 62 landen doen mee aan de competitie.
Tot de Top 10 van de Rijksstudio Award 2017 zijn doorgedrongen (in alfabetische volgorde):
-Pop Up Birds Book, Chiara Bianchini, Italië
-Temple Guardian Dance Performance, Melodie Briere, Engeland
-Butter Dish, Rina Elman, Israël
-Plantstudie Hats, Jessie Hall, Engeland
-Delft Blue Eyes + Nails, Francine LeClerq & Ali Soltani, Verenigde Staten
-Masterpieces Never Sleep, Lesha Limonov, Wit Rusland
-Heron Lamp, Sergii Lysyi, Oekraïne
-Eden Condoms, Esther Pi & Timo Waag, Spanje
-Still Life Pixel + Metadata Dress, Andrea Wallace, Schotland
-The Night Watch Nightshirt, Oliver Watson, Nederland

Contactlenzen en condooms
De ingezonden ontwerpen zijn allemaal geïnspireerd op de collectie van het Rijksmuseum én gebaseerd op afbeeldingen uit Rijksstudio. Ze variëren van een tempelwachtersdans tot contactlenzen en condooms.

Publieksprijs
Vanaf vandaag kan ook het publiek stemmen. Tijdens de uitreiking van de Rijksstudio Award op 21 april a.s. wordt de winnaar van de Publieksprijs bekendgemaakt. De publiekswinnaar wordt bepaald door het aantal online uitgebrachte stemmen en staat los van de Top 3 beoordeling van de vakjury. De publiekswinnaar ontvangt een prijs van €1.000. Stemmen kan via rijksstudio-award.nl

Prijs
De winnaar van de Rijksstudio Award wint een hoofdprijs van €10.000 en wordt op 21 april 2017 bekendgemaakt in het Rijksmuseum. De tweede en derde prijs bestaan uit €2.500 en €1.500.

Jury
Voorzitter: Taco Dibbits, hoofddirecteur Rijksmuseum; Irma Boom, directeur Irma Boom Office; Tony Chambers, hoofdredacteur Wallpaper; Thomas Widdershoven, voormalig creatief directeur Design Academy Eindhoven; Ute Thon, Chief Copy Editor ART- Das Kunstmagazin en Ingrid Chou, Associate Creative Director MoMA.

Rijksstudio Award
De Rijksstudio Award werd gelanceerd in 2014. Dankzij Rijksstudio heeft het Rijksmuseum wereldwijd een prominente positie op het gebied van de digitale beeldcultuur en open design. Deelnemers kunnen gebruikmaken van de ruim 300.000 digitale beelden die het Rijksmuseum via zijn website gratis en rechtenvrij aanbiedt in Rijksstudio.
De website van het Rijksmuseum heeft sinds de lancering van Rijksstudio op 1 november 2012 diverse nationale en internationale prijzen gewonnen, waaronder Dutch Design Award, Dutch Interactive Awards, Best Brand website en Golden European Design Award.
rijksmuseum.nl/rijksstudio-award

Rijksstudio en de Rijksstudio Award worden mogelijk gemaakt door het Rijksstudio Fonds/Rijksmuseum Fonds en de BankGiro Loterij.

Rijksmuseum
Museumstraat 1
NL-1071 XX Amsterdam
+31 (0) 20-6747000
https://www.rijksmuseum.nl

The Night Watch Nightshirt, Oliver Watson, Nederland

Eden Condoms, Esther Pi & Timo Waag, Spanje

Plantstudie Hats, Jessie Hall, Engeland

Copyright © 2013-2020  Textile is more!        Copyright, privacy, disclaimer