Find

Vietnamese Ao Dai traditionele japon voor feestelijkheden en herdenkingsceremonies

OPROEP UNTERWEGS-ONDERWEG

29/10/2017-15/4/2018
Museum de Kantfabriek doet eind 2017 mee aan het internationale project “Unterwegs-Onderweg” waarin reisherinneringen van dichtbij en ver weg centraal staan. Aan het project nemen musea uit Duitsland, België en Nederland deel. Voor haar nieuwe expositie “Onderweg” die van 29 oktober t/m 30 december wordt gehouden, is Museum de Kantfabriek nog op zoek naar bijzondere textiele reisherinneringen. 

Posted 30 May 2017

Share this:
|

Iedereen neemt wel eens iets mee van zijn of haar reis. Museum de Kantfabriek zoekt voor haar nieuwe expositie eind dit jaar nog enkele bijzondere souvenirs gemaakt van textiel. De voorwerpen zijn liefst vervaardigd met een handwerktechniek die typisch is voor de streek of regio waarin de reis werd gemaakt. Het mag gaan om bijvoorbeeld Staphorster stipwerk, Roemeens borduurwerk, Noors breiwerk, Indonesische ikat of Indiase block prints. Belangrijk is in elk geval dat het een bijzondere reisherinneringen of –verhaal oproept.

Museum de Kantfabriek vraagt om elke reisherinnering te voorzien van een bijzonder persoonlijk verhaal in maximaal 200 woorden. Het verhaal vertelt waarom u het souvenir heeft meegenomen en waarom het voor u zo bijzonder is. Museum de Kantfabriek kiest uit alle inzendingen de mooiste en meest interessante objecten om deel uit te maken van de nieuwe expositie.

Geïnteresseerden kunnen hun object indienen tot 1 juli aanstaande. Download daarvoor het inschrijfformulier op www.museumdekantfabriek.nl. Het ingevulde inschrijfformulier mag samen met één of meer foto’s van de reisherinnering  (300dpi) worden ingezonden aan  expositie@museumdekantfabriek.nl ovv van “Onderweg”. Kijk voor meer informatie op www.museumdekantfabriek.nl. Na 1 augustus krijgt u bericht of uw object geselecteerd is.
 
MUSEUM DE KANTFABRIEK
Americaanseweg 8, 5961 GP Horst, the Netherlands
+31 (0)77-3981650
info@kantfabriek.nl
www.museumdekantfabriek.nl

Copyright © 2013-2020  Textile is more!        Copyright, privacy, disclaimer