Find

Kehayoglou’s kunstwerk bedekt de vloer en alle muren in de zaal.
Beeld: Jut Group

Credits
Project Name: Jut Interiors
Location: Taipei, Taiwan
Year: 2017
Client: Jut Group
Budget: Undisclosed
Programme & Size: 240m2 lecture hall transformation
Design MVRDV: Winy Maas, Jacob van Rijs and Nathalie de Vries
Design Team: Winy Maas, Wenchian Shi with Hui-Hsin Liao Angel Sanchez Navarro and Xiaoting Chen
Partners
Tapestry Carpet design: Alexandra Kehayoglou
Design Development: AI Group - Tomo Huang, Spring Yang, Mingchen Liao and Honghen Lee
Construction: DaYi Construction and Chris Chiu (AI Group)
Images: Jut Group

GERECYCLEDE GAREN

MVRDV en Alexandra Kehagyoglou transformeren auditorium in Taipei in een groene droom

MVRDV heeft de realisatie van het nieuwe interieur voor Jut Group in Taipei, Taiwan afgerond. Het project, een 240m2 auditorium voor events en lezingen, is getransformeerd in een warme uitnodigende ruimte. De speciaal ontworpen muurbekleding is gemaakt door de Argentijnse textiel kunstenares Alexandra Kehayoglou. Het kunstwerk transformeert de ruimte in een groen dromerig landschap van gerecycled textieldraad.

Posted 14 October 2017

Share this:
|

Jut Group is een bedrijf voor hoogwaardig wonen en werkt vanuit een architectonisch, interieur, meubilerings-, kunstzinnig en cultureel perspectief. Het 240m2 auditorium waar lezingen worden gegeven biedt ruimte aan 176 personen en is onderdeel van het hoofdkantoor in Taipei. Het conceptontwerp voor het groene tapijtlandschap is gebaseerd op het onderzoek dat MVRDV en The Why Factory deden naar de mogelijkheden voor omgevingstransformaties in de toekomst. “Het interieur is letterlijk een groene droom,” vertelt Winy Maas, medeoprichter van MVRDV. “Het kunstwerk is een reflectie van het Taiwanese landschap en fungeert tegelijkertijd als akoestische interventie. Te midden van de hectische Taiwanese stad wordt het publiek in deze ruimte omringd door het rustgevende groene droomlandschap”.

MVRDV vernieuwde de aula in een uitnodigende, groene ruimte met een textiel kunstwerk dat de volledige vloer en muren bedekt. Het kunstwerk is gemaakt door de Argentijnse kunstenares Alexandra Kehayoglou. De unieke locatie-gebonden interventie is typerend voor haar werk. Het vervaardigen van het hand-genaaide kunstwerk kostte meer dan een jaar. Het tapijt is vervaardigd uit hergebruikte textieldraden uit de tapijtfabriek van Kehayoglou’s familie in Buenos Aires. Het werk zorgt voor een unieke atmosfeer in de zaal en is onderdeel van Jut’s ambitie om samen te werken met getalenteerde kunstenaars, ontwerpers en architecten.

Dit project is de tweede samenwerking voor MVRDV met Jut Group. De samenwerking begon in 2009 voor de vierde editie van de tentoonstelling Museum of Tomorrow. Dit tijdelijke museum belichte ideeën voor een moderne ‘vertical village’. Een driedimensionale samenleving die aandacht gaf aan de autonome mens, diversiteit, flexibiliteit en het buurtleven in Aziatische steden. De Jut stichting heeft de ambitie om veel samen te werken met partijen en interdisciplinair te zijn. De begane grond van de stichting is dan ook ingericht voor wisselende tentoonstellingen.
 
MVRDV werkte voor dit project samen met Jut Land Development (eigenaar), Al Group (ontwerp ontwikkeling), Alexandra Kehayoglou (kunstenares) en DaYi Construction Group (bouwtechniek). Speciaal voor de opening van dit project gaf Winy Maas op 29 september een inaugurele speech in de vernieuwde zaal.

MVRDV is in 1993 opgericht door Winy Maas, Jacob van Rijs and Nathalie de Vries. Het bureau realiseert studies en projecten op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. Het werk van MVRDV wordt wereldwijd gepubliceerd en heeft verschillende internationale prijzen verkregen. De monografische publicaties FARMAX (1998), KM3 (2005) en Buildings (2015) illustreren het werk van het Rotterdamse bureau dat ook software voor architectuur en stedebouw ontwikkelt. De 200 architecten, ontwerpers en medewerkers van MVRDV creëren projecten in een multidisciplinair collaboratief ontwerpproces en passen innovatieve en duurzame technologieën toe.
 
www.mvrdv.com 

MVRDV heeft Jut's auditorium getransformeerd in een groene droom.
Beeld: Jut Group

Het handgemaakte kunstwerk is vervaardigd uit gerecyclede garen uit een tapijtfabriek.
Beeld: Jut Group

Het handgemaakte kunstwerk is vervaardigd uit gerecyclede garen uit een tapijtfabriek.
Beeld: Jut Group

Copyright © 2013-2020  Textile is more!        Copyright, privacy, disclaimer