Find

Lanceringsdatum: 21/11/2017
Engels
192 Pagina's
Hardback
240 X 300 mm
ISBN 9789077207390
Prijs  50,00 €
Meer info www.vanloenhout.be
Uitgever: www.stockmans.be

UN/CUT

Pascal Van Loenhout

Zes jaar na het verschijnen van zijn eerste fotografieboek is Pascal van Loenhout, de Antwerpse topkapper met internationale naam en faam, terug met een tweede monografie: UN/CUT. De 192 pagina’s van deze nieuwe worp barsten van de onvergetelijke en inspirerende beelden, waarvoor Pascal van Loenhout tientallen “lobs, bobs, bangs & blunt cuts” creëerde.

Om een atypische, tegendraadse en toch tijdloze schoonheid te vatten, werd de lens en blik van gevierd mode- en muziekfotograaf Charlie De Keersmaecker ingezet. Als zelfverklaarde misfit in zijn jeugdjaren — een gevoel dat nooit écht weggaat — koos Pascal samen met zijn team voor modellen met onconventio-nele features en koesterden ze de beelden die gemaakt werden tijdens de onbewaakte, niet-geposeerde momenten van imperfectie wanneer het model nog niet helemaal klaar is voor de camera. UN/CUT zal daarom nog lang alle haar-aficionado’s en iedereen met een zwak voor kunst, mode en minimalisme blijven fascineren.
Het boek werd ontworpen door nog zo’n Belgische naam die nationaal en internationaal doorweegt: Paul Boudens, bekend van zijn werk voor o.a. Walter Van Beirendonck, Yohji Yamamoto en Haider Ackermann. Zijn design is even doortastend en gedurfd als de kapsels van Pascal van Loenhout zelf en leidt de blik van de lezer instinctief naar diens “un-hairdressy looks”, zoals de meester ze zelf noemt.

In plaats van het traditionele kunstboek-voorwoord, heeft Pascal gekozen om een ongecensureerde versie van zijn levensverhaal te vertellen. Dankzij die openhartige getuigenis over het pad dat hij tot nu toe heeft afgelegd, de demonen die succes met zich meebrengt en creatieve crisissen die hij onderweg moest bekampen, heeft het boek een nog diepere impact op iedereen die het openslaat.
Pascal van Loenhout voelt zich zekerder dan ooit, in zijn vel en in zijn vak, en hij evolueert voortdurend om voor iedereen die er meer als zijn/haar beste zelf wilt uitzien een unieke cut te creëren.

“Ik ben op het punt gekomen dat ik geen compromissen meer wil sluiten.
Ik heb vertrouwen in mezelf, in mijn talent en mijn doel. Ik heb mezelf ook omringd
met buitengewone talenten, zowel in het kapsalon als tijdens het maken van dit prachtige boek. Eindelijk heb ik foto’s die mijn “un-hairdressy” kapsels laten zien zoals ik ze bedoelde, het soort modefotografie waar ik altijd naar op zoek ben geweest. En misschien wel het belangrijkste van al: ik kan eerlijk en oprecht achter mijn afgelegd parcours staan.

Het voelt alsof ik mijn eigen grenzen en die van mijn vak heb kunnen verleggen. Er is nog nooit een salon geweest dat zo’n allesomvattend boek heeft uitgebracht.”

OVER PASCAL VAN LOENHOUT
Pascal van Loenhout, eigenaar van het baanbrekende salon PASCAL VAN LOENHOUT ANTWERP, is een van de meest invloedrijke kappers van deze tijd. Zijn eerste inspiratie haalde hij uit de Britse manier van werken, maar al snel ontwikkelde hij zijn volstrekt eigen manier van kijken en knippen, wat hem een wijde en trouwe schare fans opleverde. Pascal van Loenhout bepaalt zelf wat nieuw is, niet alleen wanneer hij looks creëert die de avant-garde van morgen zal volgen, maar ook wanneer hij met andere grootheden samenwerkt, zoals hij al deed met de legendarische hoedenmaker Stephen Jones voor de MoMu-tentoonstelling “Stephen Jones & The Accent of Fashion”. In zijn Antwerpse hoofdkwartier wordt Pascal omringd met een door hem minutieus gekozen team van specialisten zodat hij zelf, gewapend met slechts kam en schaar op zowel grote podia als underground runways, van Milaan tot Taiwan, van the Royal Albert Hall tot Las Vegas, zijn kunst-en-knipwerk kan blijven tonen. 

Posted 24 November 2017

Share this:
|

© 2017 PASCAL VAN LOENHOUT

© 2017 PASCAL VAN LOENHOUT

© 2017 PASCAL VAN LOENHOUT

Copyright © 2013-2020  Textile is more!        Copyright, privacy, disclaimer