Find

Lisalore Frowijn

CODA EN STATE OF FASHION PRESENTEREN CLOSE TO YOU - PRECIOUS PLASTIC MET LEZING EN WORKSHOP VAN LISELORE FROWIJN

16/3/2018, 17/3/2018 en 24/3/2018
Plastic tassen; je hebt ze in allerlei soorten, maten en kleuren. En al moet je er tegenwoordig voor betalen, er is nog steeds een enorm aantal plastic tassen in omloop. CODA Museum presenteert vanaf 16 maart 2018 Close to You, het educatieve programma dat hoort bij het vierjaarlijkse mode-event State of Fashion. Succesvol internationaal modeonwerper Liselore Frowijn verzorgt een lezing op 16 maart (19.30-22.00u) en een workshop in CODA Museum op 17 maart (11.00-16.00u).
 
Close to You gaat over ‘slow fashion’ en brengt alternatieven voor het snel veranderende modesysteem in beeld. Met een educatief programma wordt onder een jonge generatie bewustwording gecreëerd over eerlijke en duurzame oplossingen voor ons huidige modesysteem.
 

Posted 1 March 2018

Share this:
|

Close to You in CODA Museum Apeldoorn
Close to You strijkt vanaf maart elke maand neer in een andere Gelderse stad. De aftrap heeft plaats in CODA Museum Apeldoorn. Modeontwerpster Liselore Frowijn geeft een lezing en een workshop in CODA Museum. Ben je benieuwd hoe je van oude, plastic tassen, mooie en draagbare sieraden kunt maken? Meld je dan aan voor de lezing op 16 maart en/of de workshop op zaterdag 17 maart aanstaande en wie weet hangt jouw eigengemaakte sieraad van plastic de week erop in CODA Museum. De lezing op 16 maart is van 19.30 tot 22.00 uur en workshop op 17 maart is 11.00 tot 16.00 uur. Doelgroep: (groot)ouders met (klein)kinderen, vanaf 10 jaar (max 24 personen of 12 duo’s).
 
De kosten voor de workshop op 17 maart bedragen voor jongeren tot en met 17 jaar € 15,- en voor volwassenen vanaf 18 jaar € 25,-. Dit is inclusief toegang tot CODA Museum en lunch. Aanmelding kan door een bericht te sturen naar aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl o.v.v. lezing en/of workshop Frowijn en het aantal personen. De lezing op 16 maart is gratis toegankelijk.
 
Ruilmarkt
In je kledingkast heb je vast wel een paar kledingstukken liggen die je nooit of niet meer draagt. Zonde toch? Neem ze mee naar de eerste Close to You kledingruil op zaterdag 24 maart van 11:00 tot 15:00 uur in CODA Auditorium. Door kleding niet weg te gooien, maar er iemand anders blij mee te maken, draag je bij aan een circulaire economie. Met een gesloten portemonnee shoppen én ook nog eens kleding een tweede leven geven, wie wil dat nou niet? De toegang is gratis. Kijk op www.coda-apeldoorn.nl/closetoyou voor meer informatie.
 
Over State of Fashion
Van 1 juni tot en met 22 juli 2018 heeft de eerste editie van State of Fashion, het nieuwe vierjaarlijkse mode-event van Arnhem, georganiseerd door Stichting Sonsbeek & State of Fashion plaats. Thema van deze eerste editie is ‘Searching for the new luxury’ waarin nieuwe definities van luxe als antwoord op urgente ecologische en sociale vragen worden verkend: minder afval en minder vervuiling, meer gelijkheid, welzijn en inclusiviteit. Hoe kunnen wij hier allemaal aan bijdragen? Meer informatie over deze tentoonstelling is te vinden op www.stateoffashion.org.
 
Over Liselore Frowijn
Liselore Frowijn (1991) studeerde in 2013 cum laude af aan ArtEZ. Ze werkte met Vlisco en Mantero Seta, stoffenmaker van grote modehuizen als Chanel, Kenzo, Gucci en Prada. Als creative director begeleidde ze een collectie accessoires tot ze besloot een eigen collectie te ontwikkelen. Ontwerper Frans Molenaar was een belangrijke inspiratiebron en heeft veel betekent voor haar werk en carrière. Haar collecties bestaan uit een energieke verzameling van kleuren, prints en materialen. In 2013 won ze de Frans Molenaar Prijs en in 2014 de prestigieuze Prix Chloé in het Franse Hyères. Ze is medeoprichter van het modecollectief Much, Much. Haar collectie Let’s Hear It For The Lions werd in maart 2016 getoond in het Atelier Néerlandais. Frowijn mocht deze collectie voor het eerst tonen tijdens het officiële programma van de Parijse Modeweek 2016.
 
CODA MUSEUM
Vosselmanstraat 299
7311 CL Apeldoorn, Netherlands
+31 (0)55-526 8400
coda-apeldoorn.nl

Liselore Frowijn

   
Copyright © 2013-2020  Textile is more!        Copyright, privacy, disclaimer