Find

ALLARD PIERSON MUSEUM

LEZINGEN KEYS TO ROME
 
Een programma vol boeiende publieksactiviteiten in het Allard Pierson Museum dit najaar
Komend najaar biedt het Allard Pierson Museum in het kader van de tentoonstelling Keys to Rome, het Romeinse Rijk ontsloten een interessant programma met activiteiten voor jong en oud. Op het programma staan lezingen, workshops én het proeven van Romeinse hapjes. Alle activiteiten staan in het teken van kennismaken met het Romeinse Rijk en zijn gratis toegankelijk. 

Posted 16 October 2014

Share this:
|

Ook is dit najaar de fototentoonstelling Het Rome van Augustus, van baksteen tot marmer te zien.
Keys to Rome, het Romeinse Rijk ontsloten presenteert aansprekende archeologische voorwerpen met behulp van nieuwe digitale technieken en geeft een beeld van de uitwisseling die heeft plaatsgevonden tussen het Middellandse Zeegebied, Egypte en de Lage Landen. Bij de tentoonstelling zijn interessante lezingen geprogrammeerd die een goede aanvulling vormen op de tentoontstelling. Op 21 december kun je authentieke Romeinse gerechten proeven.
Het Rome van Augustus, van baksteen tot marmer is een fototentoonstelling over het bouwprogramma van keizer Augustus. De prachtige foto’s tonen zes gebouwen uit het Rome van Augustus vanuit verschillende invalshoeken: aan de hand van een digitale reconstructie op basis van archeologische vondsten, volgens de visie van de achttiende-eeuwse Italiaanse kunstenaar Giovanni Battista Piranesi én door de lens van de moderne camera. Het Rome van Augustus loopt van 24 september 2014 tot en met 31 januari 2015 en is te zien in de gang van het Allard Pierson Museum.
 
De lezingen vinden plaats op woensdag of zondagmiddag. De eerste lezing bij wordt gegeven door Wim Hupperetz, directeur van het museum en vindt plaats op woensdag 15 oktober a.s. om 15.00.
 
Voor meer informatie over de randprogrammering van Keys to Rome zie PDF>

Te zoen: de tentoonstelling Keys to Rome, het Romeinse Rijk ontsloten
24/9/2014-15/3/2015
Archeologie vernieuwd gepresenteerd 
Keys to Rome, het Romeinse Rijk ontsloten, waarbij archeologische voorwerpen op verrassende wijze worden gepresenteerd. Met behulp van aansprekende voorwerpen en nieuwe digitale technieken krijgen bezoekers een kijkje in het dagelijks leven van de Romeinen. Bezoekers kunnen de tentoonstelling vanuit verschillende invalshoeken bekijken door van te voren met een keycard een perspectief te kiezen: het Middellands Zeegebied, Egypte of de Lage Landen. Dit ondersteunt het verhaal van de tentoonstelling en laat zien welke wisselwerking er is geweest tussen de verschillende gebieden in het Romeinse Rijk. 

Het Rome van Augustus, van baksteen tot marmer
24 september 2014 t/m 31 januari 2015
Keys to Rome, het Romeinse Rijk ontsloten
24 september 2014 t/m 15 maart 2015
Allard Pierson Museum
Oude Turfmarkt 127
Amsterdam
Openingstijden:
di t/m vrij 10.00 – 17.00, za & zo 13.00 – 17.00
www.allardpiersonmuseum.nl 

Click here to download the file "Programma_lezingen_Keys_to_Rome.pdf".
Copyright © 2013-2020  Textile is more!        Copyright, privacy, disclaimer