Find

Foto Janiek Dam - Opmaak afbeelding Studio Berry Slok

MUSEUM HERMITAGE AMSTERDAM

Hermitage Amsterdam start wedstrijd Wie dekt de mooiste dinertafel van Nederland?
 
Op 1 december start de Hermitage Amsterdam een grote tafeldekwedstrijd. Aanleiding is de tentoonstelling Dining with the Tsars, breekbare schoonheid uit de Hermitage. De tsaren blonken uit in feestelijk dekken van de dinertafel. De gasten moesten onthaald worden op een wervelend spektakel van servies, bestek, glaswerk, versieringen, kandelaars, tafelfiguren, vazen en allerlei speciaal ontworpen objecten, passend bij het vooraf uitgekozen dinerthema.

Posted 21 November 2014

Share this:
|

Tegenwoordig bereiden velen tegen het einde van het jaar een grand diner voor familie, vrienden of andere gasten. Of het nu gaat om een tafel voor Thanksgiving, Kerstmis, Oudejaarsavond, een verjaardag, een intiem diner à deux: alles kan meedingen naar de prachtige prijzen:
-een compleet 32-delig Wedgwoodservies, aangeboden door Blokker;
-een exclusieve overnachting in hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam met culinair tsarendiner in Restaurant Bridges;
of een jaar lang iedere maand een fles Taittinger champagne.

Deelnemers kunnen tot en met 16 januari 2015 foto’s van hun feestelijk gedekte dinertafel inzenden naar fotowedstrijd@hermitage.nl onder vermelding van hun naam en met een beschrijving van het versierthema of de versierstijl. Een jury van design-, styling- en dinerprofessionals beoordeelt de inzendingen op feestelijkheid, originaliteit en respect voor de etiquette.

Bekendmaking van de prijswinnaars volgt uiterlijk 1 februari 2015. Alle wedstrijdvoorwaarden zijn vanaf 1 december te vinden op hermitage.nl.
 
In betoverende sferen
De Hermitage Amsterdam wordt in december nog extra in betoverende sferen gebracht. Bezoekers kunnen zich helemaal laten inspireren door de uitbundig gedekte tafels, de prachtig gedecoreerde serviezen, de tsarenmenu’s en de etiquetteregels. Ter voorbereiding zijn er workshops schilderen en stylen. Bezoekers kunnen ook genieten van concerten, de feestwinkels en koek en zopie in de binnentuin.
 
Dining with the Tsars
Tot en met 1 maart 2015 is de tentoonstelling Dining with the Tsars te bewonderen in de Hermitage Amsterdam.
 
Concerten
Zaterdag 13, 20 en 27 december: Winteravonden aan de Amstel
Zondag 21 december, 14 uur: Kerstconcert
Zondag 28 december, 14 uur: Caravaggio Kwartet
 
Workshops schilderen en stylen
14, 18 en 30 december, 14 uur
 
Koek en zopie deluxe in de binnentuin
Iedere woensdag, zaterdag en zondag van 12 tot 16 uur (niet bij slecht weer). Warme chocolademelk, kruidige glühwein en snert met worst van Brandt & Levie.

Museum Hermitage Amsterdam
Amstel 51
NL-1018 EJ Amsterdam, Netherlands ‎
+31 (0)20-5308755 ‎
hermitage.nl

Dining with the Tsars
Foto Janiek Dam

Dining with the Tsars
Photo Evert Elzinga

Dining with the Tsars
Foto Janiek Dam

Copyright © 2013-2020  Textile is more!        Copyright, privacy, disclaimer