Find

20 x 20

24/3/2015

Op dinsdag 24 maart presenteren, op uitnodiging van Studio Omstand, O.P.A. en CASA, elf kunstenaars, ontwerpers en architecten hun projecten en passies binnen de formule van twintig beelden maal twintig seconden. 20x20! heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot één van dé culturele events van Arnhem. Het belooft weer een geweldig inspirerende avond te worden met sprekers van naam en faam!

Posted 17 March 2015

Share this:
|

Dit jaar wordt 20x20! georganiseerd rond het actuele thema AUTONOMEN & STRATEGEN. Met dit thema stelt deze 20x20! kritische vragen over de positie van de maker binnen het huidige cultuurbeleid: momenteel lijkt er vanuit het cultuurbeleid een focus te liggen bij de kunstenaar, ontwerper en architect als strateeg. De autonomie lijkt hierbij in het gedrang te komen. Welke houding kun je als maker tegenover dit fenomeen aannemen? Moet je je verzetten tegen de opvatting dat slechts wat geld oplevert telt? Staat de strateeg tegenover de autonome maker of kunnen deze twee houdingen ook in elkaar overvloeien? Is er met de focus op creatief ondernemen nog wel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en l’ art pour l’ art? Elf sprekers lichten hun verrassende posities binnen dit spanningsveld toe.

Teun Castelein – Beeldend Kunstenaar
Quinten Dierick – Beeldend Kunstenaar, Muzikant en Performer
Peter Groot – Architect/Ontwerper
Michiel van der Kley – Ontwerper/Project Egg
Tejo Remy – Ontwerper/Remy&Veenhuizen
Lies Ros – Tentoonstellingsontwerper/Wild plakken
Claudia Schouten – Urban Curator en Founder Motel Spatie A.I.R.
Levi van Veluw – Multidisciplinair kunstenaar
Philomene van der Vliet – Boom Landscape
Marga Weimans – Mode-ontwerper
Bülent Yokus – De Nieuwe Stad
 
Datum: 24 maart 2015
Aanvang: 20.00 uur, zaal open 19.30 uur
Locatie: Showroom Arnhem
Entree: 5 euro: kaartjes kunnen aan de deur worden gekocht.
Studenten met pas, leden van de CASA-societëit en OPA-familie gratis.
 
studio omstand
postbus 1140
NL-6801 BC Arnhem
info@omstand.nl
www.omstand.nl
 
Studio Omstand is een artist-based projectbureau dat de relatie tussen hedendaagse beeldende kunst & het publieke domein onderzoekt, waarbij kunst de aandacht scherpt en nieuwe inzichten op ontwikkelingen in de stad stimuleert. Hiermee signaleert en realiseert Studio Omstand kansen en mogelijkheden die vanuit conventionele visies worden gemist. Studio Omstand zet kunst en de artistieke visie van kunstenaars in om het aanzien van onze omgeving gunstig te beïnvloeden.

Copyright © 2013-2020  Textile is more!        Copyright, privacy, disclaimer