Find

Reinildis van Ditzhuyzen (tekst) en Nicole Uniquole (beeld):
224 pagina's
zeer uitgebreid register
los vouwblad stamboom
leeslintje
staand formaat 27,5 x 20 cm, 2 cm dik
integraal gebonden
rijk geillustreerd
 € 20 + Verzendkosten
Het boek is enkel te bestellen via www.oranjenassauboek.nl 
Maak het bedrag voor het boek en de verzendkosten over naar:
IBAN NL35INGB0007415816 t.n.v. Uniquole
Vergeet niet uw adresgegevens (inclusief telefoonnummer) te vermelden!
Wanneer u een boek naar het buitenland wilt laten versturen: graag even een mail sturen naar info@uniquole.nl
Het boek wordt verzonden op de dag dat het bedrag is bijgeschreven.
-Afhalen bij Nicole Uniquole in Den Haag / Bezuidenhout
Willem van Outhoornstraat 27
NL-2593 ZT Den Haag
U wordt vriendelijk verzocht om voorafgaand aan uw komst een mail te sturen naar info@uniquole.nl of even te bellen naar +31 (0)6 50 25 39 61. Het aantal boeken ligt dan voor u klaar.

Foto omslag: Eddy Posthuma de Boer

ORANJE–NASSAU.

HET BIOGRAFISCH WOORDENBOEK

Voor iedere inwoner van ons Koninkrijk een inspirerend boek met verrassende informatie en details.
 
`De Oranjebijbel’, zo noemen kenners en liefhebbers dit voor hen onmisbare boek (1ste druk 1994, 3de druk 2004). Sinds de laatste eeuwwisseling hebben zich veel veranderingen in het Huis Oranje-Nassau voltrokken. Nu het stof van de talrijke mutaties in de verschillende generaties van de koninklijke familie wat is neergedaald, is dit een goed moment voor een verrassende heruitgave.
De vernieuwende en inspirerende combinatie van tekst en beeld maakt het voor iedereen bruikbaar: studenten, wetenschappers, nieuwsgierigen, journalisten, kunstliefhebbers, diplomaten, ontwerpers, leraren. En het kan dienen als fraai koffietafelboek, waarbij u zich laat onderdompelen in heden en verleden van het Huis van Oranje Nassau. De tekst is een geactualiseerde herdruk van ‘Oranje-Nassau. Een biografisch woordenboek’ van Reinildis van Ditzhuyzen. Zij maakte voor dit boek opnieuw een speurtocht door het Koninklijk Huisarchief. Het boek is een lust voor het oog door de vele, vaak zeer gedetailleerde afbeeldingen met nadruk op de schoonheid van die portretten. Nicole Uniquole zocht ook de toegepaste kunstvoorwerpen uit onder meer de Koninklijke Verzamelingen.
 
Levensbeschrijvingen:
Stamt onze Koning nu wel of niet af van Willem I de Zwijger? Welke Oranjeprinsessen bouwden paleizen in Duitsland? Naar wie is Prinses Amalia vernoemd? Deze en vele andere vragen worden in dit boek beantwoord. Alle (Oranje-)Nassaus zijn erin opgenomen, in 126 korte levensbeschrijvingen: alfabetisch en via het register. Nieuw is de doordachte, complete Oranjestamboom op een uitneembare poster met foto’s die valt in te lijsten. Hierop kan men in één oogopslag alle leden van het Huis van Oranje in hun onderlinge samenhang zien.
 
Niew: Leven aan het hof
Onder de titel 'Leven aan het hof, flarden en fragmenten' zijn capita selecta over onder meer serviezen, eetcultuur, mode en juwelen toegevoegd. Hier kunt u lezen over en kijken naar mode aan het Oranjehof, zoals sublieme japonnen uit de 17de eeuw. Handschoenen, tassen, waaiers – bewonder de soms uitbundige Oranje-accessoires die u tot in het kleinste detail kunt bekijken, zoals een met diamantjes bezette vergulde zilveren parasolknop van koningin Emma. De vermaarde edelsmid Carl Fabergé maakte deze knop. En zie hoe Oranjeprinsessen zich tot op de dag van vandaag tooien met oude en nieuwe juwelen.

Waarom dit boek?
Met hun nieuwe en ongewone aanpak willen de samenstelsters een bredere doelgroep bereiken. Zij tonen de lezers het historische én actuele belang, het prestige, de internationale dimensie en de continuïteit van het Huis van Oranje: een nieuwe kijk op de Oranjes dus. Ondanks de kostbare, prachtige uitvoering is bewust gekozen voor een opmerkelijk lage prijs: € 20 euro. Zo is dit boek voor iedereen toegankelijk. 
 

Posted 6 April 2015

Share this:
|

Dit boek is -zo als altijd- prachtig vormgegeven door Nicole Uniquole, vormgevingsadviseur die tentoonstellingen, presentaties en evenementen realiseert (http://www.uniquole.nl).

Met paginagrote afbeeldingen van prenten, schilderijen en foto’s wordt de geschiedenis van de leden van het Koninklijk Huis Oranje-Nassau beschreven met  als illustraties portretten, kostuums, schoenen, kanten kragen en bijvoorbeeld de koningsmantel. Met het losse vouwblad met de stamboom bij de hand, lees je de beschrijvingen in een historisch kader in de prettig geschreven tekst van Reinildis van Ditzhuyzen, historica en schrijfster van diverse boeken over o.a. Praag, Vlieland en een Haagse wijk. Vooral door haar publicaties over etiquette en protocol (Ditz-reeks), en koningshuizen is zij bekend (http://www.akribeia.nl).

Speciale hoofdstukken zijn gewijd aan Kostbare kledingstoffen en –materialen aan het hof; Eetcultuur en hofserviezen; Vorstelijke dranken: thee, koffie en vooral chocolade en Koninklijke juwelen. Met een Persoonsregister, Register van bezittingen en lijst Algemene bronnen en literatuur een schat van informatie.

Een aanrader, want eindelijk alles wat u wilde weten over verleden en heden van alle leden van het Huis van Oranje.
Angela van der Burght

WWW.ORANJENASSAUBOEK.NL
Foto Esther van der Wallen

WWW.ORANJENASSAUBOEK.NL
Foto Paleis het Loo (Sophia Hedwig)

WWW.ORANJENASSAUBOEK.NL
© RVD, fotograaf Rousel

Copyright © 2013-2020  Textile is more!        Copyright, privacy, disclaimer