Find

MODESHOW 2015 - AFDELING MODE EN TEXTIEL-KONINKLIJKE ACADEMIE VAN BEELDENDE KUNSTEN, DEN HAAG

FASHION SHOW 2015
Royal Academy of Art The Hague
 
Op vrijdag 26 juni vindt de jaarlijkse Modeshow plaats van de afdeling Textiel en Mode van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (KABK). Studenten tonen hun hedendaagse en innovatieve visie op modeontwerpen op een spectaculaire locatie, de Elektriciteitsfabriek in Den Haag. De Modeshow wordt sinds dit jaar ondersteund door de Keep an Eye Foundation. Shows vinden plaats om 18.30 uur en 21.00 uur.

Avant-garde ontwerper Jurgi Persoons is sinds 2013 hoofd van de afdeling Textiel en Mode. Hij gaf eerder les in Chicago en Berlijn en werkt samen met het hele docententeam aan een creatieve visie en sterke identiteit. De unieke samenwerking tussen het textiel- en modeontwerpen van deze afdeling tilt de collecties van de afstudeerders naar een hoger niveau
 

Posted 18 May 2015

Share this:
|

EXPOSED
In aanloop naar de modeshow is van 20 tot en met 23 juni de tentoonstelling EXPOSED te bezichtigen. EXPOSED zal o.a. installaties van de afstudeercollecties en textielprojecten tentoonstellen. Deze unieke tentoonstelling is tot stand gekomen onder supervisie van scenograaf Bob Verhelst, die eerder werkte voor Modemuseum Antwerpen, Future of Fashion Rotterdam en Museum Boijmans van Beuningen.
 
Marieke Schoenmakers, directeur van de KABK: “We merken dat het internationale jonge talent dat wordt opgeleid aan de afdeling Textiel en Mode opvalt bij zowel pers als publiek. Bastian Visch, afgestudeerd in 2014, won in het najaar van 2014 onder meer Lichting, de meest prestigieuze prijs voor jong modetalent in Nederland. Ook verheugt het ons dat modeontwerper Jan Taminiau zitting neemt in de commissie die het werk van alle eindexamenstudenten beoordeelt”.
 
KEEP AN EYE FOUNDATION
De Keep an Eye Foundation houdt de ogen open voor jonge, veelbelovende talenten. Deze getalenteerde muzikanten, kunstenaars, ontwerpers en filmmakers krijgen dankzij verschillende beurzen, prijzen, shows en festivals de kans om hun talent te ontwikkelen, nieuwe mogelijkheden te creëren en bovenal hun creatieve dromen te verwezenlijken. Dankzij deze nieuwe, inspirerende samenwerking zal de modeshow vanaf 2015 verdergaan onder de naam KABK Fashion Show - powered by Keep an Eye Foundation.
 
ELECTRICITEITSFABRIEK
Dit industriële complex werd in 1906 gebouwd naar een ontwerp van gemeentearchitect A.A. Schadee en wordt voor een deel nog steeds gebruikt als elektriciteitscentrale.

PRAKTISCH
MODESHOW 2015, Vrijdag 26 juni, Shows om 18.30 uur en 21.00 uur, Tickets: €15,00?EXPOSED, 20 tem 23 juni, van 10.00 uur tem 18.00 uur, gratis toegang
Tickets & info via http://fashionshow.kabk.nl.
 
Electriciteitsfabriek
De Constant Rebecqueplein 20
NL- 2518 RA Den Haag

   
Copyright © 2013-2020  Textile is more!        Copyright, privacy, disclaimer