Find

STRP: Jorge Alves Lino en Gieske Bienert 

JORGE ALVES LINO & GIESKE BIENERT

Share this:

|

STRP heeft met Jorge Alves Lino een ondernemende nieuwe zakelijk leider in huis na het vertrek van Maaike Verberk naar Toneelgroep Amsterdam. Daarnaast is met Gieske Bienert eveneens een sterke nieuwe curator tot het STRP team toegetreden in aanloop naar de komende STRP Biënnale die plaatsvindt van 20 – 29 maart 2015.

Posted 15 December 2014

Gieske Bienert (Nederland, 1977) was voorheen werkzaam voor  film- en theatercentrum Plaza Futura / Natlab te Eindhoven. Daar was zij als hoofd programma verantwoordelijk voor het artistieke beleid en de invulling van de podiumprogrammering en de bijzondere projecten. Verder maakte zij deel uit van verschillende adviesraden, besturen en jury’s en was zij tot voor kort lid van de Nederlandse Toneeljury  en de commissie kunsten van de provincie Noord Brabant. Als curator van STRP is Gieske medeverantwoordelijk voor de programmering en de uitvoering hiervan. Met haar specifieke kennis op het gebied van live performance levert zij een interessante bijdrage aan de biënnale.

Jorge Alves Lino (Portugal, 1979) is opgeleid als designer gespecialiseerd in strategieën voor business development voor participatieve creatieve structuren. Hij was betrokken bij de Eindhovense strijd om de titel van Culturele Hoofdstad van Europa 2018 en werkte bij de customer experience afdeling van ING Nederland. Verder heeft hij les gegeven aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van de Technische Universiteit Eindhoven, op het gebied van experience design en business development, het managen van projecten in synergie met klanten als Schiphol, NS Hispeed, ING, Adecco en het Parktheater. Op dit moment rond hij zijn PhD in design modelling for user experiences aan de Universiteit van Amsterdam af. Als zakelijk leider is Jorge verantwoordelijk voor de zakelijke, strategische en operationele ontwikkeling van de organisatie, met behulp van nieuwe generatie business en management modellen en praktijken om synergie, co-creatie, actieve betrokkenheid en duurzaamheid aan te pakken.
Meer informatie: www.strp.nl.

Copyright © 2013-2020  Textile is more!        Copyright, privacy, disclaimer