Find

Saskia Bak

SASKIA BAK nieuwe directeur van Museum Arnhem

Share this:

|

Saskia Bak wordt per 15 mei a.s. de nieuwe directeur van Museum Arnhem. Sinds 2009 was zij algemeen directeur van het Fries Museum en Keramiekmuseum Princessehof. Daarvoor was zij al directielid, eerst van het Fries Museum, daarna van beide musea. Onder leiding van Saskia Bak is een gloednieuw Fries Museum neergezet, dat in september 2013 is geopend en sindsdien dubbele bezoekersaantallen telt.

Posted 5 February 2015

Een van de eerste taken waarmee Saskia Bak zich gaat bezighouden is het realiseren van uitbreiding van het museumgebouw aan de Utrechtseweg 87. Met die uitbreiding komt er meer ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen en het presenteren van de collectie. Ook komt er meer ruimte voor de ontvangst van groepen, evenementen, educatieve en andere activiteiten voor de inwoners van Arnhem en andere bezoekers. Het museum kan dan ook meer cultureel gaan ondernemen. De verbinding met de binnenstad is onderdeel van het plan waarin de gemeente Arnhem nauw samenwerkt met het museum en betrokken partijen rond het museumgebouw. Museum Arnhem manifesteert zich op twee locaties, aan de Utrechtseweg 87 waar moderne en hedendaagse kunst, toegepaste kunst en vormgeving worden getoond en in Erfgoedcentrum Rozet, waar de verhalen van Arnhem en omgeving worden gepresenteerd.
 
Saskia Bak ziet deze nieuwe functie als een mooie uitdaging en heeft er heel veel zin in.
“De uitbreiding is een enorme kans om het museum opnieuw op de kaart te zetten. De collectie is fantastisch en biedt veel mogelijkheden om verbindingen aan te gaan met de inwoners van Arnhem en uit de directe omgeving. En tegelijkertijd kunst- en cultuurliefhebbers naar Arnhem te trekken.”
 
De voorzitter van de Raad van Toezicht, Frank Candel, geeft aan dat Raad met overtuiging en enthousiasme Saskia Bak benoemt. “Zij is een ervaren museumdirecteur die in Friesland bewezen heeft in samenhang met nieuwbouw het museum te kunnen vernieuwen. Zij heeft bewezen zowel extern als intern te kunnen samenwerken en verbinden. Zij zal voortbouwend op het verleden een stevig fundament gaan leggen onder de toekomst van fris en ondernemend Museum Arnhem."
 
Museum Arnhem, Utrechtseweg 87, 6812 AA, Arnhem, Nederland / The Netherlands, +31 (0)26-3031411, www.museumarnhem.nl

See in the Agenda a.o exposition

Copyright © 2013-2020  Textile is more!        Copyright, privacy, disclaimer