Find

Marijke Brouwer

MARIJKE BROUWER

Share this:

|

Voormalig directeur Museum Het Valkhof nieuwe hoofd Collecties Fries Museum en Keramiekmuseum Princessehof
 
Het management team van het Fries Museum en Keramiekmuseum Princessehof wordt versterkt met een nieuw hoofd Collecties. Marijke Brouwer, tot dit jaar directeur van Museum Het Valkhof in Nijmegen, begint op 9 november in Leeuwarden. Ze zal haar jarenlange ervaring, niet alleen als directeur maar ook als conservator en hoofd Collecties, en haar kennis van kunst en erfgoed inzetten om te bouwen aan de positie van de collecties van de beide musea.

Posted 4 November 2015

‘Ik kijk er naar uit om samen met mijn nieuwe collega’s bijzondere aankopen te doen, de kennis over de collecties te vergroten en de positie van de musea te versterken’, aldus Marijke Brouwer. Directeur Kris Callens is verheugd over de benoeming: ‘Het is een uitstekende zaak dat Marijke Brouwer haar ervaring en haar netwerk voortaan voor onze musea kan inzetten. Ik kijk erg uit naar de samenwerking. Ik ben ervan overtuigd dat wij veel aan mekaar gaan hebben.’
 
Marijke Brouwer
De afgelopen dertien jaar was Marijke Brouwer algemeen directeur van Museum Het Valkhof in Nijmegen. Van 1997 tot 2002 was zij hoofd Collecties & Onderzoek en hoofd Bedrijfsvoering bij het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Hier was zij eerder tien jaar conservator. Brouwer is universitair opgeleid in de klassieke taal- en letterkunde en archeologie.
 
Fries Museum
Het Fries Museum opende in 2013 in zijn nieuwe museumgebouw in het centrum van Leeuwarden. De rijke collectie, van archeologische schatten en zilver uit de Gouden Eeuw tot hedendaagse kunst, vertelt verhalen over Friesland in de wereld. Het museum organiseert talloze activiteiten en uiteenlopende tentoonstellingen, van het huidige succes Breien! tot een blockbuster over Lawrence Alma-Tadema in 2016. Bezoekcijfers zijn verdubbeld sinds de heropening en dit jaar won het museum de BankGiro Loterij Museumprijs en de Turing Toekenning.
 
Princessehof
De mooiste keramiek is verzameld in Keramiekmuseum Princessehof. Van de grootste verzameling Chinees porselein in Nederland en prachtige art nouveau en art deco tot hedendaagse kunst en design. Het museum presenteert spraakmakende tentoonstellingen, zoals op dit moment De 20ste eeuw, keramiek als spiegel van de tijd. Het nationale keramiekmuseum is gevestigd in het historische hart van Leeuwarden, in het 18de-eeuwse stadspaleis van een voorouder van onze koning.
 
Lees het Artikel Breien in het Fries Museum>

 
Keramiekmuseum
Princessehof
                   
Grote Kerkstraat 11                                          
Postbus 1239?8900 CE Leeuwarden
T +31(0)58 2 948 958                           
www.princessehof.nl

Copyright © 2013-2020  Textile is more!        Copyright, privacy, disclaimer